loading...
بزرگترین سایت بازی
ehsan بازدید : 1096 شنبه 28 مرداد 1391 نظرات (0)

نوبتی هم باشد، نوبت کنسول سونی یعنی Play station 3 است. خیلی از کوچترها و آن هایی که بازی را پس از عصر طلایی و کلاسیک بازی های کامپیوتری آغاز کرده اند دنیایسرگرمی دیجیتال را با نام Playstation می شناسند.

سونی مدتی پیش و خیلی بعد از نینتندو در حالی که بسیاری از غول های این صنعت درحال احتضار بودند ، وارد این بازار شد و با دو کنسول موفق Playstation و 2Playstation بازار کنسول ها را از چنگ نینتندو و سگا خارج کرد.

این ضربه به حدی سنگین بود که سگا عملا از بازار تولید سخت افزار کنسول ها کنار رفت و نینتندو نیز مدت ها از این ضربه گیج بود. دو کنسول مجموعا حدود دویست میلیون فروختند و می توان گفت کامل ترین آرشیو  بازی های کامپیوتری با بیش از شش هزار عنوان برای آن ها منتشر شد که رقمی بی سابقه و حیرت انگیز است. اما سونی با کوله باری از تجربه قدم سوم را کمی ناشیانه برداشت. عرضه 3 Playstation در آغاز به یک فاجعه شبیه بود.

سونی می خواست کنسولی را که وارد بازار می کند نه تنها یک ابزار برای بازی بلکه یک غول چند رسا نه ای باشد ، اما مگر چند نفر حاضر بودند پول یک ابزار گران قیمت را برای بازی بپردازند. این کنسول در اولین گام در دو پیکره بندی با 20 و 60 گیگابایت حافظه به بازار عرضه شد.

قیمت های این دو نسخه به تر تیب 499 و 599 دلار بود که قیمتی سر سام آور برای یک کنسول بازی محسوب می شد. حقیقتش تولید این کنسول برای سونی خیلی بیشتر تمام می شد ، حدود 800 دلار برای نسخه 20 گیگا بایتی و 840 دلار برای نسخه 60گیگا بایتی. 200 دلار از این هزینه تنها به درایو جدید Blu-Ray این کنسول مربوط می شد که میتوانست علاوه بر بازی ها، فیلم های ذخیره شده روی دیسکت های Blu-Ray را نیز پخش کند. با ضرری حدود 250 تا 300 دلار روی  هر کنسول ،سونی تنها در سال اول حدود 9/1 میلیارد دلار روی 3Playstation ضرر داد. ولی این شرکت ریشه دار تر و قدرتمند تر از این حرف ها بود.

طبق برآورد ها هزینه های تولیدی از ابتدای سال 2008 کاهش پیدا کرد و به حدود چهارصد دلار برای هر کنسول رسیده است . البته سونی تغییراتی نیز در کنسول های خود ایجاد کرده است.

مثلا نسخه های 20 و 60 گیگا بایتی جای خود را به نسخه های 40 و 80 گیگابایتی داده اند و موتور سخت افزاری که برای اجرای بازی های 2Playstation در این کنسول نصب شده بود نیز حذف شده است. به این شکل فروش این کنسول اندک اندک به سود آوری می رسد و با عرضه نسخه های مختلف بازی های مشهور به احتمال قوی فروش این کنسول در بازار افزایش چشمگیری خواهد یافت.

هر چند اکنون نیز Playstation3 از نظر میزان فروش روزانه پس از کنسول Wii در رتبه دوم است. سونی با عرضه کنسول 3Playstation واقعا یک غول چند رسانه ای را به بازار عرضه کرده که میتوانید با آن بازی کنید ، فیلم ببینید ، موسیقی گوش کنید ، عکس های خود را مدیریت کنید یا حتی به اینترنت متصل شوید . اما بیایید نگاهی به نسخه های موجود در بازار بیاندازیم و ببینیم چه عواملی در خرید این غول چند رسانه ای موثر هستند؟

در حال حاضر تنها نسخه های 40 و 80 گیگا بایتی این کنسول در بازار موجود هستند که تفاوت های آن ها علاوه بر حجم هارد دیسک شامل موارد دیگری نیز می شود . برای مثال نسخه 40گیگا بایتی فاقد توانایی خواندن کارت های حافظه است و به جای چهار پورت USB در نسخه 80 گیگا بایتی تنها از دو پورت بهره می برد. البته تفاوت ها اندک هستند و به نظر خیلی از کسانی که قصد خرید این کنسول را دارند ، پرداخت صد دلار بیشتر برای امکانات نسخه 80 گیگا بایتی کاملا مقرون به صرفه است.

اما قبل این که بخواهم راجع به چیزهای دیگر این کنسول صحبت کنم ، باید به یک نکته خیلی مهم برای ما ایرانی ها که درباره این کنسول وجود دارد اشاره کنم : این کنسول ((کپی خور)) نشده  یعنی شما فقط و فقط می توانید با آن بازی های اصل را اجرا کنید . راستش خیلی حیف است که مجبور باشید برای یک بازی 60 تا 100هزار تومان پول بدهید ، آن هم در ایران که خودم شخصا حاضر نیستم بیشتر از پول CD یا DVD خام پول دیگری بابت نرم افزار بدهم . البته قیمت بازی ها به طور معمول بین  50 تا 60 دلار است اما گاهی ممکن است بسته به کمیاب بودن آن در بازار شاید مجبور شوید تا 150 هزار تومان پرداخت کنید. این کنسول هم دقیقا مثل کنسول Wii دارای نسخه های (Region) مختلف است . اما از آن جایی که میگویند این منطقه بندی تنها برای اجرای دیسک های ویدیویی Blu-Ray است و بازی ها از این قواعد و قوانین بی نیاز هستند و به صورت مشترک برای همه نواحی تولید می شوند ، دقت به این نسخه ها زیاد مهم هم نیست . اما باز هم دوستان توصیه می کنند از نسخه PAL استفاده کنید . چون فیلم های Blu-Ray موجود در منطقه ما همه از نوع PAL هستند ، اما برخیدیگر واقعا اعتقاد دارند که فرقی نمی کند ! حالا برویم سراغ مهم ترین نکته یعنی قیمت . طبق آخرین اطلاعات قیمت انواع چهل گیگابایتی 430 تا 470 هزار تومان متغیر است و قیمت انواع هشتاد گیگا بایتی هم ازحدود ۳۵0 تا 650 هزار تومان است که البته مستقیمیبا انصاف فروشنده محترم دارد. از امکانات بسیار خوبی که این کنسول از آن بهره می برد ، میتوان به امکان اتصال آن به اینترنت و شبکه اشاره کرد . به راحتی می توانید با استفاده از آداپتور شبکه بی سیم یا آداپتور شبکه مجتمع در کنسول این کار را انجام دهید . پس اگر از عاشقان Playstation هستید یا دوست دارید یک غول چند رسانه ای را با قیمتی مناسب تهیه کنید و البته جدیدترین بازی ها را هم نه خیلی ارزان ، روی ان اجرا کنید ، یک دستگاه 3Playstation می تواند برای شما بهترین انتخاب باشد.

نکته های دانستنی 3 Playstation :

نسخه 80 گیگابایتی این کنسول تنها برای عرضه در امریکا تولید شده است.

فروش کنسول تا به حال حدود سیزده میلیون و صد هزار دستگاه بوده که نیمی از ان یعنی حدود شش ونیم میلیون PS3 را اروپایی ها به خانه برده اند.

در میان کنسول های نسل بعد ، از نظر میزان کلی فروش  ،کنسول PS3 در رتبه سوم قرار دارد.

از پرفروش ترین بازی این کنسول  ، تابه حال چهار میلیون نسخه به فروش رسیده است.

دسته های  Dual Shock 3 که به تازگی برای این کنسول به طراحی و به بازار عرضه شده اند  ، علاوه بر حساس بودن به حرکت  ،دارای قابلیت لرزش یا شوک نیز هستند.

انجام بازی های آنلاین در شبکه PSN بر خلاف شبکه Xbox Live مایکروسافت کاملا مجانی است.

نسخه 40 گیگا بایتی این کنسول به هیچ وجه قادر به اجرای بازی های 2 Playstation نیست.

نسخه جدید این کنسول که از پردازنده 65 نانو متری پشتیبانی می کند تنها در پیکر بندی 40گیگا بایتی عرضه می شود.

ژاپنی ها فعلا روی خوشی نسبت به این کنسول نشان نداده اند و به همین دلیل تنها دو میلیون و صد هزار نسخه از آن در ژاپن به فروش رفته است.

                                                    

مشخصات فنی

تاریخ عرضه : 11 نوامبر 2006

قیمت جهانی : 399 دلار برای نسخه 40 گیگابایتی و 499 دلار برای نسخه 80 گیگابایتی

قیمت در ایران : تماس گرفته شود.

پردازنده مرکزی : پردازنده Cell با هشت هسته نا متقارن ( یک هسته اصلی بر مبنای معماری Power PC و هفت SPE) ساخت IBM ، Sony و Toshiba برپایه  معماری Power PC با فرکانس 2/3 گیگاهرتز

پردازنده گرافیکی : NVIDIA RSX ساخته شده بر پایه معماری Geforce 7 با فرکانس 500 مگاهرتز

حافظه اصلی : 256 مگابایت حافظه XDR

حافظه گرافیکی : 256 مگابایت حافظه GDDR3 اختصاصی

کنترل کننده ها : پشتیبانی از هفت کنترل کننده Siaxis یا Dual Shock 3 با اتصال بلوتوث با قابلیت تشخیص حرکت.

فضای ذخیره سازی : 20 تا 80 گیگابایت با استفاده از یک دیسک سخت 5/2  اینچی استاندارد SATA ، پشتیبانی از کارت های حافظه  MS/SD/MMC/CF/MD ( تنها در مدل های 60 و 80 گیگابایتی )

تعداد پورت USB : دو پورت برای مدل 40 گیگابایتی و 4 پورت برای مدل 80 گیگابایتی

استاندارد های تصویری قابل پشتیبانی : HD 480i , 480P , 720i , 720P , 1080i , 1080P و خروجی برای تلویزیون هایاستاندارد

پورت های خروجی تصویر : پشتیبانی از اتصال های HDMI , S-video , Composite , component

خروجی صوتی : استریو استاندارد ، صدای فراگیر 1/7 کاناله به صورت نوری (Optical)

رسانه مورد استفاده : دیسک های نوری Blu-ray تک و دو لایه با ظرفیت های 25 و 50 گیگابایت + DVD استاندارد 12 سانتی متری + دیسک های نوری CD استاندارد

اتصال شبکه : استاندارد IEEE 802.11 b/g بی سیم با سرعت 54 مگابیت + کارت شبکه گیگابیت

اندازه : 98 میلی متر عرض ، 325 میلی متر ارتفاع و 274 میلی متر عمق

وزن : حدود پنج کیلو گرم

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    ایا سایت مورد پسندتان هست؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 324
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 33
  • تعداد اعضا : 106
  • آی پی امروز : 133
  • آی پی دیروز : 51
  • بازدید امروز : 160
  • باردید دیروز : 163
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 720
  • بازدید ماه : 720
  • بازدید سال : 22,082
  • بازدید کلی : 1,164,868